Kuulumisia Päijänteen ympäriajosta

Päijänteen ympäriajo on suoritettu. Ohessa TMK:n kuskien kommentit. Onnittelut kaikille!

Niko Aitta #132 (kuvassa alla):

Viikonloppuna ajettiin Päijänteen ympäriajo, joka oli tänä vuonna MM-osakilpailu. Lauantaiaamusta alkaen oli ajo erittäin hankalan tuntuista ja tuli vielä heitettyä kunnon lipat heti kolmospätkällä. Eikä oikein päässyt koko viikonloppuna omaan vauhtiin. Maaliin silti tultiin ehjänä.

Oman luokan SM e1 sija 10 ja koko Päitsin 49. Nyt on talven SM-kisat takana ja katse kesään.

Kuva: Sportimage

 

 

Vesa Niskala #528:

Mulle kisa oli tänä vuonna aika moista selviytymistä syystä, että kolmospätkällä kolautin oikean polveni kallioilla ja sen jälkeen oikean jalan nostaminen oli vaikeaa. Sunnuntain pimeät pätkät piti ajaa ilman lisävaloja pienten "teknisten" ongelmien takia. Summa summarum omalla kohdalle tästä vuodesta tuli ns. läpiajo. Ihan hyvällä fiiliksellä tästä silti jatketaan kohti seuraavia SM-kisoja .

Loppusijoitus oli 9. SMB3-luokassa. 

 

Mika Vuori #712:

Luokka V50 ja 7.s sija.  Mun Päitsi meni ihan suunnitelmien mukaan. Tarkoitus oli ajaa tasaisesti ja varmasti molemmat päivät maaliin. Lauantaina oli hyvät pätkät ja lunta oli paikka paikoin enemmän, mitä olisi odottanut. Alkutalven vierailu Asikkala-Hartola -akselilla antoi kuvan lumettomasta päitsistä. MM-formaatti toi pieniä muutoksia järjestelyihin sekä sääntöihin , mutta ei se oikeastaan vaikuttanut paljoa kansallisiin luokkiin. Lauantaina illalla ajoimme 2 pätkää pimeässä, joka lumenpuutteen vuoksi oli todella haastava, valo vaan jotenkin hukkui mustaan metsään. Sunnuntaina eteläänpäin siirtyessämme kelit lämpenivät ja kuraa sekä vettä oli ihan kaverillekin tarjottavaksi. Huhdanojan pätkä oli sunnuntaisesta se, joka maistui mulle. Malmille oli tehty kiitoratojen reuna niityille kimurantti erikoiskoekilometri, joka ilman nastoja oli aavistuksen haastava. Summa summarum olen tyytyväinen viikonloppuun ja sain sen mitä menin hakemaan (kokemuksia sekä ajamista hyvässä seurassa).  Seuraavaksi onkin vuorossa sitten Enduroleiri Virossa ja Panssari CC, mutta nyt ensi hiukan lepoa.