Turun Moottorikerho ja Turun Seudun Moottoriurheilijat järjestivät tytöille ja naisille offroad-moottoripyöräilyn ajoviikonlopun Turun ja Raision sisäradoilla. Lajin parissa nähtiin kahden päivän aikana yli 60 henkilöä.
 
Offroad NaisDays -tapahtuma käynnistyi lauantaina alkuiltapäivästä laji-infolla Turun Moottorikerhon TMK Tietokeskus-Center -sisäradalla Turun Artukaisissa. Heti alkajaisiksi nimensä ilmoittautumislistalle kirjasi reilut 50 tyttöä ja naista, jotka jaettiin yhteen enemmän ajokokemusta omaavien sekä viiteen aloittelijoiden ryhmään. Iso osa joukosta nousi motocross- ja enduropyörän satulaan ensimmäistä kertaa elämässään. Mukana oli myös tieliikenteestä esimerkiksi matkamotoristeina kokemusta omanneita.
 
Tapahtuma jatkui sunnuntaina Turun Seudun Moottoriurheilijoiden TSMU Extreme Areenalla Raisiossa. Mukana oli kolmisen kymmentä innokasta, joista osa ajoi jo lauantaina ja osa oli uusia osallistujia.
 
Enemmistö tytöistä ja naisista oli Turun alueelta, mutta osallistujia oli myös muun muassa pääkaupunkiseudulta sekä Vaasan suunnalta. Nuorin osallistuja oli kahdeksanvuotias ja rikkaampaa elämänkokemusta edusti lähellä 60 vuotta ollut kuljettaja. Eniten oli edustettuna ikäluokka 25-40-vuotiaat.
 
Tapahtumassa oli käytössä motocross- ja enduropyöriä niin isäntäseuroilta kuin kauppiaina mukana olleilta Bike & Boat World Turulta, Molitorilta ja ProCafe SEO Raisiolta sekä maahantuojilta KTM Nordic ja Snellman Motosport.
 
Tarjolla oli niin pienten lasten kuin aikuisten pyöriä. Kaikille löytyi sopiva kalusto ja jokainen pääsi halutessaan ajamaan usean kerran. Ajossa oli Beta-, Fusion-, Honda-, KTM- ja Suzuki-pyöriä. Polttomoottoripyörien rinnalla ajamaan pääsi KTM:n sähköenduropyörillä.
 
Kansainvälinen pilottihanke
 
NaisDays-tapahtumaa oli vahvasti tukemassa Kansainvälisen Moottoriliitto FIM:n naiskomissio, joka haluaa panostaa yhä enemmän ruohonjuuritason toimintaan. NaisDays oli pilottiprojekti, jolla haettiin kokemusta FIM:n, kansallisten liittojen, maahantuojien sekä paikallisten moottorikerhojen yhteistyöstä. Tätä mallia halutaan laajentaa myös muihin maihin.
 
Tarkoituksena on osoittaa, että kun yhdistetään voimat, pystytään tavoittamaan yhä enemmän sellaisia ihmisiä, jotka eivät välttämättä ole koskaan edes kokeilleet moottoripyörällä ajoa.
 
FIM:ssä oltiin todella innoissaan tästä Suomen pilotista, joka on hieno esimerkki yhteistyön voimasta, kun kaikilla moottoripyörälajien ihmisillä on kuitenkin se sama päämäärä, jonka eteen tehdään työtä.
 
- Viikonloppu oli todellinen menestys monelta kantilta. Odotimme paikalle paria kymmentä kuskia, mutta saimme triplamäärän, minkä takia lopetimme tapahtuman mainostamisen hyvissä ajoin, tapahtuman pääpuuhamiehenä toiminut naantalilainen endurokonkari Mika Vuori kertoo.
 
- Meille kaikille talkoolaisille oli todellinen ilo nähdä se innostus, minkä ajaminen synnytti tytöissä ja naisissa. Kumpanakin päivänä oli niin paljon riemua, ettei sitä voinut kuin ihastella. Vaikutti siltä, että kaikki saivat hienoja kokemuksia. Toisille haasteita oli enemmän ja toisille vähemmän, mutta tukea ja kannustusta löytyi.
 
Järjestäjät toivovat, että tapahtuma tuo moottoripyörälajien pariin uusia harrastajia on se sitten radalle pyörän kanssa tai talkooporukoihin ja katsomoihin.
 
NaisDays on tarkoitus järjestää myös jatkossa. Lisäksi muuallakin Suomessa järjestetään eri tahojen toimesta erilaisia tytöille ja naisille suunnattuja ajotapahtumia. Esimerkiksi lauantaina järjestettiin Konnevedellä enduron talvinen ajoleiri.
 
Lisätietoja naisten ajoharrastuksesta saa valtakunnallisesti muun muassa Rapakat-Facebook-ryhmästä sekä Suomen Moottoriliitosta.
 
Lisätiedot

Offroad NaisDays
 
Turun Moottorikerho ry
TMK Tietokeskus-Center
Artukaistentie 9, Turku

Turun Seudun Moottoriurheilijat ry
TSMU Extreme Areena
Puhdistamonnousu, Raisio
Tusmula-kerhotila Salvumiehenkatu 4, Turku
 

TMK Tietokeskus -centerin vuokrasopimuksen päättymisen johdosta uusia MX-kouluryhmiä tai MX-synttäreitä ei tällä hetkellä järjestetä. Palaamme taas asiaan, kun löydämme uuden hallitilan.

Terveisin:

TMK ry:n hallitus

Moottorikerhon 50cc ja aloittelevat 65cc voivat ajaa sääolosuhteiden niin vaatiessa, yhteistreenejä hallissa. Normaalisti nämä pyritään kesäkautena ajamaan, joko Lemussa Santun radalla tai alueen muilla radoilla (Salo, Paimio, Laitila). Yhteiset ajot voisivat olla tiistai iltaisin ja La aamuisin? (tähän saa ehdotella muitakin aikoja). Allekirjoittanut voi tulla avaamaan hallia, mikäli sinne on tarvetta mennä muulloin ajamaan, sekä minun poissaolleessani, muutamalla voisi olla oikeus hakea avain Nesteeltä. Halli on kesäkautena yleisesti muilta suljettuna, joten isommat ja edistyneemmät ajavat tällöin ulkoradoilla. Hallissa ei kesäaikana ole kaivuria, eikä säännöllistä huoltoa, joten tällä tavalla saadaan pidettyä rata säädyllisessä kunnossa crossikouluja ja crossisynttäreitä varten.

Lisätietoja ja ehdotuksia:

Mikael Bergfors (tel. 045 6576913 / Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

HUOMIO!

Maanantaina 19.3.2018 klo 17.30 järjestetään

TMK Tietokeskus-centerissä

MX-LISENSSIKOULUTUS ja koe

sekä

C-toimitsijakoulutus huoltajille

 

 

Ajajalisenssi täytyy hankkia, jotta ajaja voi osallistua kilpailuihin.

 

Ensimmäistä kertaa ajajalisenssin hakevan ajajan tulee käydä ensin kerhon järjestämällä

lisenssikoulutuksessa, jotta ajajalisenssi voidaan myöntää. Kerhon tulee lähettää kirjallinen todistus SML:n toimistoon ajajan lisenssikoulutuksen suorittamisesta.

 

Kertalisenssin hakijan tulee ilmoittautuessaan toimittaa kilpailunjärjestäjälle lisenssikoulutustodistus ja kerhon jäsentodistus.

-MOOTTORILIITTO-

Kesäkauden tulevia valmennustapahtumia:

* Motocrossvalmennusleiri TMK:n lisenssikuskeille sekä 50cc + aloitteleville 65 cc -kuskeille lauantaina 27.5. Salossa ja sunnuntaina 28.5. Lohjalla. Ajamista, valmennusta, yhdessäoloa. Tarkemmat aikataulut lähempänä.

* Lohjan kanssa yhteistyössä Jussi-Pekka Vehviläisen valmennusta 1.7. ja 2.7.

* Miskan valmennus Hyvinkäällä, aika ilmoitetaan lähiaikoina.

 

Lisätietoja tapahtumista Santtu Rautanen, puh 040-5115673